Dit kun jij doen

Op deze pagina vind je een overzicht van de activiteiten die we aanbieden. Veel plezier!

NIEUW | Koeknuffelen!

Dit is een van de nieuwste mogelijkheden op onze boerderij: koeknuffelen! Eng? Welnee! Zo’n koe is enorm, maar wij weten precies welke van onze dieren de grootste knuffelkonten zijn. Je zult ervaren hoe heerlijk het is. Dat geldt voor groot én klein. Je knapt er helemaal van op, dat beloven we je!

NIEUW | Geitencoaching!

Ze zijn soms bokkig en eigenlijk altijd wel een tikkeltje eigenwijs. Maar wist je dat onze bijzondere geiten jou heel veel kunnen leren over jezelf? En over hoe je met anderen omgaat? Nieuw in ons activiteitenaanbod: geitencoaching. Beleef deze bijzondere ervaring bij ons en vraag naar de mogelijkheden met onze speciale Angora-geiten.

ONTDEK | De boerderij. Hoe maakt een koe melk van gras?

Heb je je weleens afgevraagd hoe het leven eruit ziet op een boerderij? Wist je dat Henk en Jannie Vos twee keer per dag hun koeien melken? En dat ze daarvoor elke ochtend vroeg uit de veren moeten? Als je op het Kamperriet bent, kunnen ze daar alles over vertellen! (En zoals je op de foto ziet: hun gasten mogen soms meehelpen met melken!)

ONTDEK | De omgeving. Wat kriebelt daar in die sloot?

Wat voor verborgen schatten kun je ontdekken op een boerderij en de boerennatuur? Extra leuk voor schoolklassen: op ontdekkingsreis. Wat leeft er in die sloot? Wat hoor je zingen in het riet? En al dat gras: hoe verteert een koe zijn eten? Onder leiding van boer Henk of van een andere ervaren gids leer je de geheimen van de omgeving

ONTDEK | De vogelkijkhut. Zie jij ze vliegen?

Een eindje van onze boerderij staat deze geweldige vogelkijkhut. We zijn er best een beetje trots op! Hier heb je een fantastisch uitzicht op natuurgebied het Zwarte Meer. Zie jij de Grote Vijf van het Zwarte Meer? 

Als je geluk heb zie je zelfs jagende zeearenden… We hebben zelfs een nachtkijker. Die is niet voor iedereen weggelegd! Vraag naar de mogelijkheden.

ONTDEK | De dieren. Waarom moet een schaap z'n jas uit?

Ga jij weleens naar de kapper? Ja? Net als een schaap dus. Want dat heeft het in de zomer anders veel te warm. Veel van wat op een boerderij gebeurt, heeft te maken met de seizoenen. Lammetjes worden in het voorjaar geboren. Hooien gebeurt in de zomer, bijvoorbeeld. En mais halen we in de herfst van het land. 

Weet jij wanneer we schapen scheren? En lijkt het je leuk om dat mee te maken? Je bent welkom! (Het zal je verrassen hoe schapenwol voelt. En hoe warm die jas is…)

ONTDEK | De buurt. Lekker met de knapzak op pad

Natuurlijk kunnen wij je vanalles vertellen, maar hoe leuk is het om de omgeving zelf te verkennen? Met een knapzak vol lekkers ga je op pad in de buurt. Dit onderdeel organiseren we samen met onze buren van B&B De Pieper Horizon

ONTDEK | Het geheim van onze bijzondere ontvangstruimte

Mogen we even opscheppen? We zijn best trots op onze ontvangstruimte Koezicht. Zelf bedacht, zelf gemaakt. En het mooiste: het is er warm dankzij de melk van onze koeien! Hoe dat zit? Leggen we je graag een keer uit! 

Kinderfeestje
Het mooiste is dat jij daar ook van kunt genieten als je met je klas onze boerderij bezoekt. Of als je een kinderfeestje geeft. Of als je ouders een feestje willen geven omdat ze… nou ja: dat mag je zelf verzinnen. Bij ons kan heel veel, we vertellen graag over de mogelijkheden.

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden op en rond Het Kamperriet? Neem contact met ons op via email, whatsapp of – gewoon lekker ouderwets – de telefoon. Je vindt de juiste informatie op deze pagina.